SLAVIMO 30 GODINA IZVRSNOSTI!

Godine 1986. CCUSA je bio samo san. Danas smo međunarodno poznati u 50-ak zemalja svijeta s preko 15 raznovrsnih programa. Od osnutka do danas, zaposlili smo preko 200 000 mladih ljudi u stotinama ljetnih kampova i kod sezonskih poslodavaca diljem Amerike. 

Naše urede možete pronaći od Čilea i Argentine, preko Afrike, Azije, Australije i čitave Europe.

Pregledajte kratki opis naših programa:

Godine 1986. osnovan je Camp Counselors USA program. Program je kreiran tako da mladima iz cijelog svijeta pruži priliku rada u ljetnim kampovima diljem Amerike, u nadi širenja kultura i iskustava s američkom djecom tijekom ljetnih praznika. CCUSA se prometnula kao organizacija koja tisućama američkih kampova nudi vrhunsko međunarodno osoblje. Našu izvrsnost nudimo na obje strane, kampovima i kamp direktorima, te mladima željnih iskustava. Naša dobra reputacija dolazi od strane naših bivših sudionika programa, njihovih radnih navika, kao i sposobnosti i osobnosti.

Godine 1995. osnovan je Work Experience USA program u želji da proširimo mogućnosti rada mladima. Ovaj program sudionicima pruža vrijedno iskustvo učenja i osobnog razvoja kroz radna iskustva diljem Amerike. Sudionici na ovom programu rade isključivo za vrijeme sveučilišnih ljetnih praznika. Dosadašnji sudionici programa radili su u mnogobrojnim nacionalnim i zabavnim parkovima, turističkim odmaralištima, hotelima, rančevima i kod brojnih drugih poslodavaca. Program je kreiran isključivo za studente kako bi u svojim studentskim danima razvili radno iskustvo, obogatili životopis i stekli prijatelje sa svih strana svijeta. CCUSA je povela i vodi u pribavljanju najboljeg sezonskog osoblja za brojne američke poslodavce.

Godine 1996. otvaranjem programa Camp Counselors Russia, CCUSA je proširila svoje radne programe van granica Sjedinjenih Država. Uz već postojeću vrlo dugu tradiciju ruskih ljetnih kampova, CCUSA se prezentirala kao organizacija koja pronalazi međunarodno osoblje željno rada u jedinstvenom radnom okruženju. Ovaj izniman i zahtjevan program je definitivno postao pravo vrelo izvora kulturne razmjene.

Godine 1997. otvorili smo program Work Adventures Down Under namijenjen mladima od 18 do 30 godina željnih rada u Australiji i na Novom Zelandu, ili pak u kombinaciji obje zemlje. Ovaj izniman program omogućen je samo u određenim zemljama Europe.

Godine 1998. CCUSA proširuje svoju paletu programa nudeći Practical Training USA program. Ovaj program omogućuje mladima s određenim diplomama rad u američkim tvrtkama na području menadžmenta, financija, ekonomije i poduzetništva. Program traje od 12 do 18 mjeseci, a po završetku svi kandidati bogatiji su za iskustvo koje im svakako obogaćuje životopis.

Godine 2003. otvorili smo program Camp California nakon dugotrajnih upita i molbi iz niza zemalja koji su zahtjevali američki ljetni kamp u Europi. Te godine otvorili smo prvi ljetni američki kamp u Savudriji kraj Umaga. S preko 160 kampera u dvotjednim terminima i s osobljem koje broji preko 50 članova iz cijeloga svijeta, ovaj pravi američki kamp ima sve: međunarodna prijateljstva, kamperske pjesme, igre, penjanje po umjetnim stijenama i naravno, sve vodene sportove.
Za Camp Californiju uvijek potražujemo sezonsko osoblje.

Godine 2006. dodali smo nekoliko novih programa:

  • Camp Counselors Canada: U suradnji s NYQUEST, CCUSA brojnim ljetnim kampovima u Kanadi omogućava zapošljavanje sezonskog osoblja.
  • Work and Play Canada: U suradnji s GO International Work and Travel, CCUSA pronalazi odgovarajuće osoblje za sezonski ili cjelogodišnji rad u Kanadi. Na ovom programu sudionici mogu raditi na skijalištima tijekom zime, razne poslove tijekom ljeta ili pak cjelogodišnje poslove.
  • Work in English Pubs: Ovaj program je idealan za one koji žele boraviti u Velikoj Britaniji ili ga pak kombiniraju s našim američkim ili ruskim programima.

Godine 2007. startali smo s Volunteer Experience South Africa. U suradnji s You2Africa UK, australski i američki participanti imaju mogućnost volonterskog rada diljem Južnoafričke Republike.

Godine 2008. otvorili smo Working Holiday USA program za Australce i Novozelanđane koji svoje sezonsko radno iskustvo žele proširiti na cjelogodišnji program.

Godine 2009. dodali smo brojne nove volonterske programe. Participanti mogu sudjelovati na programima Volunteer Latin AmericaVolunteer Asia i Volunteer New Zealand.

Kao što možeš primjetiti, naša paleta programa omogućuje i mladima i djeci fantastične mogućnosti rada i volontiranja u različitim zemljama svijeta. Svi sudionici naših programa trebaju doći pripremni na težak rad, ali i zadovoljstvo širenja svoje kulture, željom za isprobavanjem novih stvari i poboljšavanjem engleskog jezika. Svi sudionici CCUSA programa će zasigurno razviti čvrste prijateljske odnose s ljudima iz cijeloga svijeta, naučit će brojne nove stvari i iskusiti novu zemlju ne kroz oči turista, već kao vrijednog člana zajednice u kojoj je živio, stvarao i ostavio svoj trag.

Ove godine, CCUSA će zaposliti preko 35 000 mladih individualaca kao što ste vi u brojne ljetne kampove, na skijališta, turistička odmarališta, restorane, barove i druga radna mjesta širom svijeta.

Izuzetno smo ponosni na sve naše programe. Oni omogućavaju mnošto zabave i radosti u spoznavanju svijeta. Radujemo se što ti možemo omogućiti najbolju avanturu tvojeg života i nadamo se da ćeš s nama postati više od turista!