Za roditelje

NAŠE ISKUSTVO GOVORI SAMO ZA SEBE

Od 1986. smo posvećeni pružanju najbolje moguće usluge kroz 15 programa koje nudimo u cijelom svijetu. Naši uredi nalaze se u 60 država, a naše mogućnost i iskustvo nam omogućava da Vašoj djeci pružimo iskustvo koje nikada neće zaboraviti.
U našim programima je u cijelom svijetu sudjelovalo preko 350 000 mladih, a u Hrvatskoj njih gotovo 4000 i taj broj svake godine raste.
Prvi smo i jedini J-1 viza sponzor u Hrvatskoj od 1999.

I sami smo roditelji pa razumijemo kako teško može biti pustiti djecu u svijet. U isto vrijeme želite da rastu, više uče i stječu nova iskustva, a s druge strane ih još uvijek želite zaštiti i znati da su na sigurnom.

Kao roditelj, bez sumnje na ovaj program gledate s praktičnog stajališta. Naši programi su odlična opcija za mlade putnike zbog svoje podržavajuće prirode i drugih pogodnosti koje nudimo:

 • Svi sudionici imaju putno osiguranje za vrijeme dok rade (predlažemo produžiti za period putovanja).
 • U SAD-u imaju mogućnost kontaktirati našu službu za hitne slučajeve od 0 do 24h.
 • Mi smo jedini službeni sponzor za J-1 vizu u Republici Hrvatskoj odobren od strane Američke vlade.
 • Naš hrvatski ured je izravna podružnica glavnog američkog ureda.
 • Naše osobno iskustvo s američkim kampovima počelo je prije 30 godina.
 • Naši zaposlenici su prošli sve naše programe.
 • Svaki sudionik programa je dužan prije odlaska u SAD doći na orijentacijski sastanak na kojem ih se dodatno informira o životu u SAD-u.
 • Svi zaposlenici u SAD-u prije početka rada prolaze kroz detaljnu edukaciju i trening.
 • Naše američko osoblje svakog ljeta posjećuje kampove i poslodavce s kojima radimo te razgovaraju sa sudionicima programa.

Važno nam je da zapamtite da su Vaša djeca odrasle osobe te da su kao takvi naši klijenti. Oni se prijavljuju za posao stoga moraju proces proći samostalno kako bi pokazali CCUSA da su dovoljno neovisni i zreli da rade u Americi bez Vas. Njihova aplikacija i ukupni dojam je znatno bolji kada samostalno mogu komunicirati s nama. Znamo da je ovo možda prvi put da putuju sami, ali dio cijele avanture je neovisnost koju će iskusiti i razviti. Mi smo ovdje da im pomognemo stoga Vas molimo da se suzdržite od kontaktiranja u njihovo ime.
Pozivamo Vas da dođete na naše informativne sastanke kako biste saznali više o programima i dodatno se informirali. Isto tako Vas molimo da razumijete da Vam ne možemo davati nikakve podatke u ime Vašeg djeteta.

Nadamo se da potičete svoje dijete da postane mlada odrasla osoba i doživi ovo predivno iskustvo. Dobro će se zabaviti dok stječe vrijedno radno iskustvo koje će im pomoći u daljnjoj karijeri te obogatiti njihov životopis. A mi se veselimo što im možemo pomoći u njihovoj avanturi!

PONEŠTO ZA SVAKOGA

Ljetni programi za mlade su naša specijalnost! U svijetu nudimo mogućnost rada u kampovima u četiri države te imamo i vlastiti kamp za djecu i to u Hrvatskoj (Camp California)! U taj kamp dolaze raditi izvorni govornici engleskog iz cijeloga svijeta, a mladima iz Hrvatske nudimo mogućnost rada u američkom ljetnom kampu. Osim rada u kampu, nudimo i ljetne programe kulturalne razmjene koji su idealni za studente tijekom sveučilišnih praznika.

 • Sudionici našeg Work Experience USA programa biraju hoće li sami tražiti posao ili ćemo to za njih napraviti mi.
 • Jedini u Hrvatskoj nudimo program Camp Counselors USA koji je idealan za sve one koje zanima rad s djecom.

PREDNOSTI

Mladi ljudi koji sudjeluju u CCUSA programima s naših programa se vraćaju puni novih iskustava, vještina i znanja koje su stekli radeći u drugoj državi. Ne samo da će postati neovisniji i zreliji, nego će se vratiti s novim životnim vještinama koje će im znatno koristiti u budućnosti. Osim toga, usavršit će znanje engleskog jezika!

Ako se Vaše dijete prijavljuje za jedan od naših programa, možete biti sigurni jer se prijavljuje na program službenog sponzora za J-1 vizu. CCUSA je ujedno i jedini službeni sponzor za ovaj tip vize u Hrvatskoj. To znači da nas je US Department of State odabrao da radimo direktno sa sudionicima našeg programa i pomognemo im u dobivanje J-1 vize koja je obvezna za ljetni rad u Americi.

INTERVJU/TROŠKOVI/VIZA

Prijavljivanje za sve CCUSA programe uključuje nekoliko koraka – ispunjavanje online aplikacije na kojoj sudionici pokazuju svoje vještine i iskustva; plaćanje prve rate programa kojom pokazuju da su spremni obvezati se na sudjelovanje u programu; izrada osobnog videa i dolazak na osobni intervju sa CCUSA osobljem.

Za Camp Counselors program je dodatno potrebno dostaviti preporuke, potvrdu o nekažnjavanju te obaviti liječnički pregled. Svi ovi troškovi, kao i troškovi izdavanja vize, plaćaju se institucijama koje obavljaju navedene radnje i CCUSA u njima ne sudjeluje. Međutim, svim svojim sudionicima dajemo detaljne informacije o svemu što im je potrebno tijekom cijelog procesa.

PUTNO OSIGURANJE

Vaše dijete može birati između dvije police osiguranja. Nažalost, nijedna od njih ne pokriva već postojeća medicinska stanja, stoga preporučamo svima kojima je osiguranje potrebno i za takve situacije da se dodatno osiguraju prije putovanja.

PODRŠKA

CCUSA osoblje je dostupno za pitanja i informacije i u Hrvatskoj i u SAD-u. Naš glavni američki ured ima telefonsku službu koja je otvorena 24 sata dnevno. Prije odlaska na put će svaki sudionik programa obvezno sudjelovati na orijentacijskom sastanku na kojem će dobiti savjete i upute za putovanje i život u SAD-u.

LETOVI

U CCUSA Hrvatska smatramo da svaki naš participant ima pravo samostalno kreirati svoje putovanje i odlučivati o tome iz kojeg će grada/zemlje letjeti. Naravno, mi ćemo im dati savjete o tome gdje svoju kartu mogu kupiti te im pružiti informacije o trenutno najpovoljnijim opcijama.

TROŠKOVI

Svaki od naših programa se plaća, te je uplatu moguće izvršiti u dvije rate za Camp Counselors USA, odnosno dvije rate plus uplata za osiguranje za Work Experience USA. Također, dodatni troškovi uključuju džeparac, izdavanje J-1 vize i avionsku kartu, a detaljan popis svih troškova možete pogledati klikom na pojedini program.
CCUSA naplaćuje svoje usluge kako bismo mogli pokriti troškove vođenja programa uz puni stupanj podrške koji uključuje osiguranje, zapošljavanje osoblja, organiziranje orijentacijskih i informativnih sastanaka, te ostale vrste podrške koje nudimo našim sudionicima.
U slučaju odustajanja od programa, dio uplaćenog novca je moguće dobiti natrag (molimo pogledati CCUSA ugovor za detalje o povratu novca za pojedine programe).